Wysłany: 2009-03-09, 08:55 Reprezentanci z Ognika/Ognik Reprezentant - Ta Muzyka (2005)
Recenzja albumu Reprezentanci z Ognika/Ognik Reprezentant - Ta Muzyka (2005)
Witam. Jakiś czas temu dokopałem się do albumu Reprezentantów z Ognika - "Ta Muzyka"
Kod: Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz być zalogowany
Musze przyznać że album zrobił na mnie zajebiste wrażenie. Zajebisty oryginalny styl Pelego, ale również dobre teksty jakie pokazał Paw pozwalają polubić tą muzykę i skład "Ognik Reprezentant". Ogólnie poziom wysoki obydwu raperów, aż dziwne że nie mają ani jednego legala na swoim koncie! Pojawili się oczywiście na składance "Jestem stąd" wydanej w 2009 roku. Pele dograł zwrotkę na wspólny kawałek z Poznańskim podziemiem na mixtapie DJ Decksa. Który kawałek wpadł mi w ucho spytacie ? Wszystkie ! Może 1 był słaby ? Może był jakiś "taki sobie" żaden nie był słaby! Kawałki jakie zrobiły na mnie wrażenie:
"Robi Się Ciemno" - W tym kawałku zajebiście nawinięty stan człowieka któremu "Urywa się film", naprawde kozacki tekst Pelego radze sprawdzić!
"Ambicje feat. W.B.U., Kobra " - Kawałek gdzie autorzy płyty przedstawiają swoje podejście do muzyki, takie podejście powinni mieć wszyscy raperzy, nie są to żadne "przechwalanki" bo na tej płycie prezentują oryginalny i ambitny styl.
Styl jaki prezentuje Pele ma w sobie jakąś "oryginalność" i to właśnie po przesłuchaniu kawałka z albumu DJa Decksa przekonało mnie do sprawdzenia tego albumu.
Na całej płycie nie ma słabego kawałka! Ogólnie płyta prezentuje poziom jak pierwszoligowy legal ! Nie wiem dlaczego to "ciągle podziemie". Oby wydali jak najprędzej legala bo na dobrą muzykę nie żałuje pieniędzy i napewno bym wsparł zakupem płyty, myślę że nie tylko ja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na naszych serwerach nie są umieszczane żadne pliki, jedynie informacje o nich! Albumy pobieraj tylko wtedy kiedy posiadasz w domu ich oryginalną wersję a pobraną kopię traktuj jako zapasową!